Friday, December 31, 2010

Y2010 is so last year,2011 welcome!

uall...hello hello hello...

ye ye Adeq tau dah lama Adeq tak menambah dosa dalam blog nie...Adeq paham peminat(wah berangan)Adeq marah,kecik hati,merungut....Adeq mintak ampun sangat...selain sebab Adeq sebok Adeq takde cerita2 HOTMELETOP kebabom nak diceritakan....Adeq tahu..kedengaran seperti Adeq sudah menjadi bosan..nak buat camner uall...sejak dua menjak nie dah jadi macam hamba company tempat Adeq kerja..kerja kerja kerja..tak kaya2 gak..sebab ape sebab Adeq kuat SHOPPING ler uall...hahahha..




BTW,tahun2010 yang tom tom bak nie dah nak habis kejap lagi..Adeq pon nak g celebrate NUYEAR dgn kawan2 seneraka Adeq kejap lagi...oleh itu macam biasa Adeq akan list down AZAM TAHUN BARU yang tak sudah2 aku berangan konon2 akan dapat capai..tapi ustaz Adeq kata kalau niat baik nie dapat pahala..apa salahnya kita ade azam baru kan...sekurang2nya motivasi kecil2an buat jadi insan berguna[wah katanya!]..dari duduk tercongok takde azam pastu nak hina2 orang ada azam..lagi keji...bodoh tau...




AZAM TAHUN2011 ADEQ LAHAR HOTMELETOP KEBABOM[cik ani dah tak kebabom.so Adeq ambik title die..jgn marah cik ani biasa2 jer...hahahha]




1.No more ICE water--tak elok untuk kesihatan

2.berhenti MEROKOK--untuk hadiah kawen bestprend Adeq--kotak skang nie last one




3.less OILY food

4.start pergi GYM?

5.belajar bahasa CINA--Kantonese kot

6.memiliki IPhone dan Ipad

7.membeli HIGH END DESIGNER BAG pertamanya


all i want for new year is this[among many]


8.selepas menonton film THE SETEMBER-mahu consistent membeli(at least) VOGUE US




9.lebih disiplin menulis blog

10.habiskan tengok film year 2010 & 2011

11.menunaikan AZAM2 yang masih tertangguh terdahulu!


Adeq Lahar BOLEH!!!!




p/s:ADEQ LAHAR SAYANG APEX!!!!

Sunday, November 21, 2010

Kesah TELOR

hey Ualls..

Adeq tengah celabai-menggelepis nie...Adeq tak dapat nak add picture ler tiap kali Adeq nak pos nu post...kat laptop Adeq jer ker?bila try kat PC kat CC ok jah...ARGHHHHHH...saper tau kenapa?keistimewaan nak bold,warna warni kan font pon takde...kecelepit betollah....

takpe..kita tinggalkan dulu kepayahan Adeq nak menghiburkan uall kejap..Adeq nak cerita satu kesah yang mneyebabkan Adeq tersedak2 ketawa dan batuk yang capai tahap drag queen sungai Gombak semalam masa gie makan...Adeq kerja semalam...masa break yang pertama,Adeq gie kedai mamak makan dengan a few of Adeq pny rakan sejawat[wah gitu].so,bila sampai tue kitaorang pon mulalah menanya perut masing2 nak makan ape kan...ok siaplah sekor2 order ala2 tak makan dekat 10 hari nie..

tiba kat sorang kawan Adeq nie,a chinese girl punya turn nak order kat mamak,dia pon bukak mulut and order,

"mamak,i nak air milo ais dengan 2 BIJI TELOR SEPARUH MASUK...ok."

Adeq macam,"U nak aper P?"...pastu Adeq bantai gelak kuat gila kat kedai mamak tue...kawan2 Adeq pon sama sekalilah meraikan kehebatan order Si P nie...

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA

terbatuk2 dengan tersedak2 Adeq..pastu Si P nie boleh plak tanya si mamak tue,"kenapa mamak?TELOR TAKDE KA?"...lagi bantai gelaklah kami....pastu selepas beberapa ahzab gelak kat SI P nie kami pon explain kat die aper yang dia salah cakap tadi...

merah muka Si P.....habis lengan Adeq dipukul Si P nie sebab malu..ishh,Adeq plak yang kena...pergilah pukul mamak yang TAKDE 2 TELOR NAK SEPARUH MASUK tue...hahahahahhahahaha...nasib baik mamak tue tak kata die ade satu jer telor nak separuh masuk..kalau tak bantai gelak lagi ahzablah kami...


kaget ADeq kejap

Friday, November 19, 2010

Adeq's IPod playlist

uhuuk..uhuukkkk...uhukkk....Kak Kiah berhabuknya blogspot nie....dah berapa lama tinggal nie...sungguh2 sebuk nie..mentang2 last entry kata akan sebuk...DAHSYAT 7 PETALA LANGIT sebuknya....Pak Jib pon sempat update blog die meskipon sebuk(hahaha)mengurus Mesia...

ampun sujud bumilah Uall...Adeq betul2 sebuk and tak sempat nak update blog yang tak seberapa banyak fans sangat nie....dah banyak kali dah berjanji nak update, tak jugak update sampailah skang....

Adeq tak bleh tido nie...dah pukul 3.20am nie...esok kerja pagi2 buta nak kena bangun...beranmat nie online and update blog..hahahaha....lepas nie Adeq akan cuba update selalu blog nie(KATANYA!)

disebabkan alang2 tak boleh tido nie..maka Adeq nak list kan playlist dalam IPod Adeq..wah ngaku IPod nie...MP3 player biasa2 jah actually...lagu2 nie memang best2(KATANYA!)...mixed of both local and international artists..


1.Maroon5 - Give a Little More-->perfect!

2.Maroon5 feat Lady Antebellum - Out of Goodbyes-->love half heartedly only

3.Adzrina Adzhar - Pujaan Malaya-->MANTAP!!!

4.Anything by AHMIR - especially BABY,AIRPLANES,THE CLIMB

5.Aliff Aziz feat Joanna - Kalau

6.Alyah - Kau Bisu--sound so international!

7.Big Time Rush ft Jordin Sparks - Count on You

8.Faizal Tahir - Hanyut-->first time dengar dalam Lancer Ucop.power vocal!

9.Malique ft Najwa - Senyum--->Malique is BACK!great lyrics and rapping!

10.Mizz Nina Feat Noh Hujan - Kurnia--->soothing!

11.Rihana - Only Girl In The World

12.Syukur Kau Yang Satu - One Nation Emcees-->NICE!!

13.TI ft Kery Hilson - Got Your Back--->most obsess!

14.Anuar Zain - Ku Berjanji Karna

15.Cheryl Cole

16.Waiting for the End - Linkin Park--->brilliant video clip

17.Nelly - Just A Dream

18.Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written on the Stars--->addicted!

19.The Fabulous Cats - Pergilah Ayu

20.Mike Posner


Go and get these songs!
MUAAAAAAH!-->comolot manja dari Adeq!

Thursday, July 22, 2010

Adeq Lahar's nu job

Hi uall....

Adeq penatlah dua tiga menjak nie sebab Adeq dah start kerja baru yang glemer[katanya!],so ade induction-lah,training-lah and getting use to the nu environment..so dalam seminggu,dua or sebulan,dua nie Adeq tak dapat nak janji boleh post entry selalu2 sangat..



yelah uall Adeq nak kena berlaga bahu dengan celebrity2 lagi...so seboklah sket..nak lari daripada paparazi,shoot sana shoot sinie...ahaks glemer sangat che kiah che bedah oi!kena kecam Adeq nanti,jadi pekerja buruh jer feeling2 dah jadi celeb..uall2 yang jadi pembaca blog nie doa2lah Adeq cepat jadi celebrity..nnt bolehlah uall kekwat2 kat kawan2 uall yang uall nie antara peminat2 setia fanatik awal Adeq nnt...kheelass uall!!!






Apa lagi yang menarik semenjak kerja baru nie..hmm...salah sorang receptionist kat office Adeq is the definition of BIATCH-dahlah muka tak semenggah...sakit hati,,,,,kat office Adeq ada gaklah beberapa HOT STUFFS-Adeq tgh cuci2 mata dulu lepas nie nanti baru Adeq ambik langkah seterusnya...WAH GITEWWWW....rasa ala2 COUGAR sangat...Manager Adeq tersangatlah sweet and sejuk jiwa melihatnya[syukur sangat!]....



Adeq cuba gak mencari adik2 kat office nie..aderlah sorang dua tapi maseh di peringkat ‘bayi’ lagi..bohsan!tak boleh nak jadikan idola sundel...Cuma semalam Adeq ade ternampak sorang celeb sundel nie...hot sangat menjinjing LV yang hot meletop....makan lauk jer..jaga badan ker...ish,nak berpaksikan die lah pasnie....tapi macam dah berpaksikan die jah..KATANYA.kau ade?





So far everything being offer kat Adeq for this nu job is the best i ever got,dengan segala2 kelebihan lain lagi-ADEQ HAPPY...hopefully ianya berkekalan lama[syukur,amin]
La,uall janganlah menangis..over sangat..Adeq blom jadi producer lagi..korang takyahlah nak berlakon2 konon2 sedih...oklah,Adeq nak gie menyundal...

MUAAAAAAAHHHHH finkelberry-ians!



Monday, July 12, 2010

ADEQ's BACK...HOT & GLAMOUR as always!

hey UALLLLLLLLLL........

Hamboi hamboi hamboi, lama Adeq tak menggarap kat dalam nie berlonggok2 ayat2 hanjeng korang bergossip kan….blog Adeq berhabuklah,bersawanglah….ada lipaslah,ada tikuslah..burung pon korang fitnah bermukim kat blog Adeq nie kan….sundel sangat! Adeq bela ikan jer ok…ikan2 besar and anak2 ikan jer….


Adeq rindu sangat kat uall.....dah dekat 5bulan Adeq tak berlahar dan menabur ilmu serta gosip2 panas kat sini kan...Adeq sebuk sketlah uall...adeq tukar kerja baru masa last Adeq meLAHAR kat sinie...ingatkan bolehlah nak bersambil2 berkerja sambil2 berBLOG nie hah...harapan...kat tempat kerja Adeq yg baru nie ade problem sket nak berBLOg2 nih..die macam payah sketlah..malas Adeq nak explain kenapa...dah cuba banyak kali dah..last2 Adeq fedup terus terlupa kat uall...muahahahahahha[gelak jejan sangat!]



Adeq dah banyak kali ditanya dan di maki oleh pembaca2 blog Adeq nie..."bila nak ade entry barulah"..."bila kau nak melahar lagi Adeq oi!!!"..."ko dah cacat cari ker yang takde entry punya lama nie"...Adeq menerima tomahan2 nie dengan redha dan penuh ketaqwaan bahawa pembaca2 blog Adeq nie memang LAHANAT! MULUT macam ****! sedap mulut jer nak mencerca Adeq...uall tak tau ker Adeq dah jadi Jejan Berkerjaya sekarang nie.


Adeq bukan sengaja nak membangkitkan kemarahan peminat2 Adeq[ha,mula buat muka and nak denial..sudahlah uall!] yang tak habis2 tanya and menggesa Adeq supaya cepat2 menggarap kat dalam blog nie..katanya mula rindulah…mahukan entertainment dalam office ketika bosan membuat kerjalah…nak berhibur seperti dulu kalalah…rakan2 lain pon asyik2 tanya bilalah kawan ko tue nak update blog die[wah,siap menyebar2 kan blog Adeq nie…nie yang Adeq terharu nie..nnt Adeq bukak seat utk ahli jawatan kuasa Finkelberry]ha, tergamam Adeq!!!!


Korang ingat aku Zaiton Sameon nak buat2 comeback nie! Kalau aku nak buat come back mestilah Adeq buat ala2 Mas idayu, join Mentor, sekali lagi and ambik protégé pastu buat drama2, bawak rotan and nangis2 bila tengok protégé yang sepatutnya tak boleh nak nyanyi tetap menyanyi konon2 sedap kat konsert Mentor tiap2 minggu....last2 tersingkir! opssssss!


Adeq dah lama tak tulis kat Blog nie sebab laptop Adeq aka CALEB sedang tenat..rosak uall…tunggu masa dan duit jer nak beli baru…motherboard die rosak,asyik tertutup sendiri jer bila Adeq bukak[wah,mesti korang kagum kan dengar Adeq sebut motherboard rosak nie..sedangkan Adeq Cuma ikut alasan kawan Adeq bila die bgtau kenapa laptop die rosak jah..hahaha..bukan aku tau pon motherboard tue ape]..itulah pasalnya…mengamuk2 Adeq tiap kali nak menghiburkan korang dengan menggarap cerita2 HOT MELETOP baru tapi Caleb asyik dok tertutup sendiri jer..kalaulah caleb nie manusia, ADEQ dah masuk jail dah sbb byk sangat dera die…geram jer adeq hentak2 die.mana tak rosak lagi.



So, sbb adeq skang nie dah tak jadi buruh kasar dah kat tengah2 panas macam dulu,skang nie adeq dah jadi pekerja office hot....eh jap..minggu nie Adeq dah tukar kerja baru lagi lah Uall..tunggulah macamana kesudahan BLOG hot meletop sundel nie nanti!!!!!



glamer uall kerja baru Adeq nie..katanya!



PUAS HATI?!!!


Monday, February 22, 2010

Hamboi siap CALL ADEQ tengah2 malam nie!

Hi uall!




Adeq kan dah cakap adeq cuti bersalin minggu dulu2...so minggu lepas plak adeq cuti lagi..kali nie cuti berpantang plak...korang nie tak pernah belajar ker?kalau ade cuti beranak mesti ada cuti berpantang jugak...kira nasib baiklah,adeq cuti pantang seminggu jer instead of 44hari...ade ker patut ade sorang peminat adeq nie call adeq tengah2 malam buta tanya,




"Adeq,bila nak ade entry baru nie?"


adeq waktu tue tengah mood jejan, ngantuk2 nie, jadi pelik...adik saper plak die nak call tapi salah dail nie...



"silap nombor kot nie. nie bukan adik awak"



"nie adeq FINKELBERRY kan?"



eh,jap..kata adeq dalam hati...jadi alter ego jap...pastu apa lagi melentinglah,"ha a nie adeq FINKELBERRY..tapi yang ko call aku tengah2 malam buta nie pasal apa?dah ketagih sangat nak baca blog aku?aku tengah tidolah! tak agak2 ko nie!"



pastu die letak.

adeq mencarut sket...pastu mencarut banyak sebab jadi tak bleh tido plak pastu. sundal sangat....


lepas beberapa puluh minit kemudian adeq baru perasan;

1.Saper die yang call adeq tadi?

2.mana die dapat nombor phone adeq?



TOLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONG ABANG POLIS...
adeq diganggu peminat fanatik.kena buat laporan polis nie.
ala2,celebrity hollywood, restraining order.



WAH CITEWW!


adeq TAKUT TAU!


Friday, February 12, 2010

AMERICAN IDOL 9: My favourite HOLLYWOOD WEEK performance!

video

GENIUS!

What a voice! So damn TALENTED

STANDING OVATION!!!!!!